Goedkopere alternatieven voor printerinkt

Fabrikanten van printers verdienen vooral veel geld aan de aftersales, zoals de verkoop van printerinkt. Cartridges zijn tegenwoordig bijna net zo duur of zelfs nog veel duurder dan een printer zelf. Vaak kun je een printer voor een paar tientjes kopen. Inktpatronen, daarentegen, zijn vaak onbetaalbaar in de winkel.

 

Het is best een duur grapje om nieuwe inkt te kopen. Als je het op jaarbasis bekijkt, ben je hier flink wat geld aan kwijt. De prijzen van de inktcartridges lijken alleen maar te stijgen. Toch is er een oplossing. Er zijn namelijk veel goedkopere alternatieven.

 

Goedkope printerinkt in een webshop

In een webshop is vaak wel goedkope printerinkt verkrijgbaar. Veel webwinkels bieden vaak alternatieve merken of huismerken aan. Dit is goedkope printer inkt van een ander merk dan het originele merk. Deze voordelige inktpatronen passen prima in je printer en doen het erg goed.

 

Even goede afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit van goedkope printerinkt van een huismerk is vaak even goed als die van het originele merk. Zo is de afdrukkwaliteit voor een geprinte kleurpagina hetzelfde. Echter, als je foto’s afdrukt is er wel een verschil tussen een afdruk die is gemaakt met een inktpatroon van het originele merk of het huismerk. Die van het originele merk is dan toch vaak beter. Toch levert een fotoafdruk die is gemaakt met een huismerkcartridge ook geen slecht resultaat op. Voor een standaard afdruk in het zwart of in kleur, kun je dus heel goed printerinkt van een huismerk gebruiken.

 

Met goedkope printer inkt van een huismerk bespaar je dus al snel veel geld. De huismerkcartridges zijn gemiddeld 70 procent voordeliger dan die van het originele merk. Het exacte prijsverschil hangt af van het printermerk en het serienummer. Het is in ieder geval de moeite waarde printerinkt van een huismerk te kopen.