Hoe kun je wijn op een slimme manier bewaren?

De gemiddelde wijnkenner en liefhebber bewaard wijn doorgaans in een speciaal daarvoor ingerichte kelder. Dit vergt soms een flinke investering, omdat de kelder op temperatuur moet blijven en bovenal niet te droog mag zijn. Niet iedere kelder zal geschikt zijn als wijnkelder en daarom bewaren maar weinig mensen hun wijn in huis.

Daar is een oplossing voor gevonden. Dit is namelijk de wijnkast. Met een wijnkast kun je het kostelijk vocht op een ideale manier bewaren. Je kunt de wijn zelfs in de keuken bewaren nu er vele wijnkasten verkrijgbaar zijn die kunnen worden geïntegreerd in de keuken. Er zijn vele wijnkasten verkrijgbaar met diverse klimaatzones. Deze zijn zowel geschikt voor rode als witte wijnen. Zo’n kast kan soms wel enkele tientallen wijnen bewaren en kost circa 1000 euro. Er zijn ook kleinere en tevens goedkopere varianten verkrijgbaar.

Voor een wijnklimaatkast kun je ook kijken naar plateaus die je in de wijnkast kunt plaatsen. Er zijn uitschuifbare plateaus verkrijgbaar en je hebt vaste plateaus. Uitschuifbare varianten zijn ideaal wanneer je veel verschillende wijnsoorten hebt. In een later stadium kun je plateaus altijd los kopen wanneer je een bepaalde plateau beu bent.

1